Site icon Londra Gazete

Chelsea, ABD ve İngiltere’den gelen tekliflere kapalı

İngiltere’de kendisine uygulanan yaptırımlar sonucunda sahibi olduğu Chelsea’yi satmaya hazırlanan Rus Oligark Roman Abramovich’in kulübü ABD veya İngiltere destekli taliplere satmak istemeyebileceği iddia edildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya şiddetli saldırı sonrası Roman Abramovich’e uygulanan yaptırımlar kapsamında Premier Lig’in devlerinden Chelsea’nin durumu merak ediliyor. İngiliz basını, satış sürecine ilişkin önemli bir iddiada bulundu.

Daily Mail, Roman Abramovich’in varlıklarına el konmuş olmasına rağmen kulübün satışında belirleyici bir rol oynayabileceğini ifade etti ve bu doğrultuda özellikle ABD ve İngiltere merkezli yatırımcılara sıcak bakmayacağı aktarıldı.

Kulübün satışı için Raine Group ile işbirliği yapan Abramovich’in kendisine yönelik yaptırımlar sonrası ABD ve İngiltere merkezli tekliflere sıcak bakmamasının Suudi Medya Grubu’nun teklifini öne çıkarabileceği aktarılıyor. ABD ve Avrupa dışından en yüksek teklifi veren Suudi Medya Grubu’nun da Newcastle’ın satış sürecinde olduğu gibi yine İngiliz Hükümeti tarafından çok olumlu karşılanmayacağı da ifade edilmekte.

Exit mobile version