Site icon Londra Gazete

Walking Football’a adım atanlar

 

45 yaşüstü masterler her hafta dğzenli olarak biraraya geliyor.

 

FIFA tarafından iki yıl önce temelleri atılan  Walking Football (Yürüyerek Futbol), gerek yaş, gerek fizik olarak uygun olmayan kişilerin de yeşil saha özlemini gidermek amacıyla kurulmuş. Giderek hızlı bir tempoda yayılan Walking Football, Türk Ligi’nde de her geçen gün daha fazla ilgi göreceğe benziyor.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 35 yaşüstü Masterler Ligi’nin Pazartesi akşamları, kuzey Londra’daki New River Sports Centre’daki maçları esnasında 45 yaşaltı Walking Football karşılaşmaları da şimdilik sembolik olarak yapılıyor. Şu anda Mehmetçik ve Yavruvatan takımları her hafta dostluk maçları yapıyor. Onların dileği birkaç takımın daha kendilerine katılmasıyla ligi başlatmak.

Walking Football’ın Türk Ligi’ndeki öncülerinin sayısı her geçen hafta artıyor.

YÜRÜYEREK OYNAMAK GEREKİR

Federasyon Başkanı Kemal Soyer, yakında 45 yaşüstü Walking Football Ligi’ni de başlatacaklarına inanıyor. Soyer, 30’a yakın futbolcunun olduğu bu yaş grubunda en azından iki takımın daha kurulması halinde lig sistemine geçebileceklerini söyledi.

Başkan Soyer’in bir de uyarısı var. Bu yaş grubundaki futbolcuların tamamen yürüyerek futbol oynamaları gerektiğini belirten Kemal Soyer, “Bu ligde herkes oynayabilir. Ancak bu futbolu oynayan insanlarımız kendilerini aşırı zorlamamalı. ” dedi.

Serdar Sarı’yı , eşi Hamide Sarı, oğlu Kaya ve yeğeni Mehmet Özalp da destek veriyor.

MEHMETÇİKLİLER İNANIYOR

Walking Football’ın ilk Türk takımlarından biri olan Mehmetçik’in yönetici-futbolcusu Serdar Sarı, 45 yaşüstü Lige ilginin çığ gibi arttığını söyledi. Şu anda 40 kadar futbolcunun bulunduğunu söyleyen Serdar Sarı, önümüzdeki haftalarda takım sayısının buna paralel olarak artacağını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version