Site icon Londra Gazete

Liverpool, Türk savunma oyuncusunu satın alma opsiyonuyla kiraladı

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Liverpool, Bundesliga temsilcisi Schalke 04’ün savunma oyuncusu Ozan Kabak’ı transfer etti.

Liverpool, Türkiye A Milli Futbol Takımı’yla 7 maça çıkan Ozan Kabak’ı, satın alma opsiyonu ile birlikte sezon sonuna kadar kiraladı. Liverpool’un resmi Twitter hesabından da Ozan Kabak transferi duyuruldu.

Liverpool’un menajeri Jürgen Klopp, transfer için “Ozan Kabak gerçekten çok büyük bir yetenek ve onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Klopp, Kabak’ın Almanya’ya çok genç geldiği ve herkesin onun büyük bir yetenek olduğu konusunda net olduğunu vurgulayarak, “Sadece 20 yaşında ve Almanya’da ikinci kulübünde oynadı. Schalke şu anda iyi durumda değil. Onun için harekete geçmek için gerçekten iyi bir an olduğunu düşünüyordum çünkü dünyadaki her oyuncu gibi çevrenizde istikrarlı bir takıma ihtiyacınız var ve biz bunu ona sunabiliriz” diye konuştu.

Sezon başında Ozan Kabak’ı takibe alan Liverpool; defans oyuncuları Virgil van Dijk, Joe Gomez ve Joel Matip’in sakatlanmasının ardından savunmada ciddi sorunlar yaşıyordu.

Exit mobile version