Site icon Londra Gazete

Mourinho’nun fendi, Wenger’i yendi

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Premier Ligde bu hafta zorlu maçlar var. Bunlardan birisi ise Arsenal ile Chelsea arasında oynanacak Londra derbisi. Emirates’te yarın oynanacak bu maç öncesi iki takım da moralli. Şampiyonlar Ligi’nde hafta arası Benfica’yı rakip sahada 1-0 yenen Chelsea ile Emirates’te Galatasaray’a 4-1 galip gelen Arsenal’de konsantrasyon üst seviyede.

İSTATİSTİKLERDE MOURINHO FARKI

İki takımın teknik adamları açısından ise karşılaşma oldukça ilginç geçecek. Arsene Wenger-Jose Mourinho rekabetine de sahne olacak yarınki mücadelede öncesi istatistiklerde şu ana dek Portekizli teknik adam büyük üstünlük sağlamış durumda.

Şimdiye dek 11 kez karşı karşıya gelen iki usta teknik adamdan Mourinho, rakibi önünde 6 kez galibiyet sevinci yaşadı. Diğer 5 karşılaşmada taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Yani. Arsenal’in tek galibiyeti bile bulunmuyor.  Gollerde de Chelsea’nın büyük üstünlüğü var. Chelsea’nın 19 golüne karşılık, Arsenal 6 golle karşılık verebildi. Bakalım

Arsene Wenger, bu istatistiklerdeki bu kötü gidişe bu kez son verebilecek mi? Ya da Jose Mourinho, Wenger önündeki üstünlüğünü sürdürecek mi?

Arsene Wenger

Exit mobile version