Site icon Londra Gazete

Galatasaraylı 4 taraftar tutuklu

article-2630277-1DE5CED400000578-495_634x359

 

UEFA ve Metropolitan Police, Arsenal maçı sonrası Galatasaraylı taraftarların başlattığı olaylar için soruşturmasını sürdürüyor.

Metropolitan Police tarafından yapılan açıklamada Galatasaraylı taraftarlardan dördü tutuklanırken, bunlardan adı belirlenen ikisi önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacak.

İKİSİ MAHKEMEYE ÇIKIYOR

Herts kentinde berberlik yapan Uğur Meydan (40) ve Norfolk’ta oturan Fırat Kaygun (23), sahaya meşale atmaktan yargılanacak.  Highbury Corner Magistarates Mahkemesi’ndeki duruşmalarda Kaygun 13 Ekim’de, Meydan ise 21 Ekim’de hakim önüne çıkartılacak.

Metropolice’ten yapılan açıklamaya göre, adları açıklanmayan iki kişinin daha mahkemeye sevkedilmeleri için işlemleri devam ediyor.

Ayrıca,  18 yaşındaki bir erkeğin elinde havai fişek bulundurması nedeniyle polis tarafından uyarıldığı, 17 yaşındaki başka bir erkeğin de sahaya yabancı bir cisim attığından şüphelenildiği, şimdilik tutuklanmayan bu kişi için incelemelerin devam ettiği de bildirildi.

UEFA, ARSENAL’İ SUÇLU BULUYOR

UEFA ise olaylar nedeniyle ev sahibi ekibi Disiplin Kurulu’na sevketti. UEFA kriterleri gereği sorumlu olan Arsenal’e saha kapatma cezası verilebileceği, Galatasaray’a da ağır para cezasına çarptırılabileceği sanılıyor.

Galatasaraylı taraftarların sahaya attığı meşaleler nedeniyle oyun bir süre durmuştu.

Exit mobile version