Site icon Londra Gazete

Biz de böyle sevinmiştik

2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan TYürk Milli Takımı'nın kadrosu.

2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan TYürk Milli Takımı’nın kadrosu.

Ama bundan tam 12 yıl önce Japonya ve Güney Kore’nin düzenlediği 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak tarih yazan Türk Milli Takımı’nın bu başarısı o günlerde Londra’nın dört bir köşesinde binlerce futbolseverimizin katılımıyla görkemli bir şekilde kutlanmıştı.

Japonya ve Güney Kore’nin düzenlediği 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak tarih yazan Türk Milli Takımı’nın bu başarısı o günlerde Londra’nın dört bir köşes inde binlerce futbolseverimizin katılımıyla görkemli bir şekilde kutlanmıştı. Maçların başlamasıyla birlikte alınan skorlarla birlikte başlayan kutlamalar, ikinci turda Japonya, ardından Senegal maçlarıyla doruk noktasına ulaşmıştı.

Güney Kore  maçında alınan galibiyetel birlikte kazanılan Dünya 3.lüğünün ardından binlerce futbolseverimiz başta Kuzey Londra’nın Newington Green bölgesi ile Trafalgar Squarı adeta çılgın sevinç gösterilerine bırakmıştı. Özellikle Newington Green’de polis de büyük hoşgörüyle kutlamalar için trafik akışını bile yan yollara çevirmişti. Birçok Türk işyerinde maçlar için işlere ara verilmiş, patronlar, müdürler çalışanlarıyla birlikte ekran başında Türk Milli Takımı’nın golleriyle coşmuştu. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki millilerimiz, grubun

da ikinci olduktan sonra, Japonya ve Senegal’i yenerek yarı finale kalmıştı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, yarı finalde daha sonra kupayı finalde Almanya’ya galip gelerek şampiyon olan Brezilya’ya kaybetmiş, ancak Güney Kore’ye 3-2 yenip, Dünya 3.sü olmuştu.

Fotoğraflar ve Arşiv :

Necdet TOPCU

Exit mobile version