Site icon Londra Gazete

Sualtı Hokeyi A Milli Erkek Takımı dünya 3’üncüsü oldu

Sualtı Hokeyi A Milli Erkek Takımı, CMAS 20. Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası’nda İngiltere’yi mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu.
Kanada’da 14 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, grubundaki ilk maçını İngiltere ile yapmış ve 3-2 mağlup olmuştu. Bu maçın rövanşı niteliğindeki dünya üçüncülüğü eşleşmesinde Milliler, İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek bronz madalyaya uzandılar. Finalde Fransa’yı 3-0 yenen Yeni Zelanda şampiyon, Fransa ise ikinci oldu.
10 MAÇTA 8 GALİBİYET, 35 GOL
Dünya üçüncülüğü maçına kadar 10 karşılaşma yapan Milliler, sadece 2 mağlubiyet aldı. 8 maçtan zaferle çıkan A Milli Takımı, ilk maçında İngiltere’ye 3-2, yarı final maçında da Yeni Zelanda’ya 3-1 yenildi. Çeyrek final maçında Avustralya’ya karşı tarihimizde ilk galibiyeti alan Millilerimiz 2-1’lik skorla Avustralya’nın bu güne kadar ilk kez çeyrek finalde elenmesini sağladı. Türkiye, 2016 yılında Avustralya’ya yenilerek dünya ikincisi olmuştu. Yaptığı 10 maçta 35 gol atan A Milli Takım, kalesinde ise 14 gol gördü. (HÜRRİYET.COM)

Exit mobile version