Site icon Londra Gazete

Hakeme saldıran Türk futbolcular İngiliz medyasında (VIDEO)

 

Londra Türk Ligi Federasyon Kupası final maçından sonra hakem Fernando Lopez’in Türk menajer, bazı futbolcu ve taraftarlar tarafından saldırıya uğraması İngiliz medyasında da yer aldı.

Daily Mail gazetesi ile Talksport’un websitelerinde hakeme saldırı ile ilgili fotoğraf ve stadın CCTV kameralarından çekilen video görüntüleri yer aldı.

Haberlerde olayın Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun kupa finalinde olduğu yer aldı.

Olayla ilgili disiplin soruşturması başlatan Londra Futbol Birliği (LFA) sözcüsü, TalkSports’a konuştu. Sözcü, “Bu korkunç ve hastalıklı bir durumdur. Olaylara karışanlardan kurtulmak istiyoruz” dedi.

Hakem Destek Grubu UK’den Martin Cassidy ise şunları söyledi: “Bir maçta saldırıya uğradığımız en korkunç görüntülerin olduğu video önümüzde. Grup olarak artık hakemlerin maçlarda vücut kameraları kullanmalarının kurallara eklenmesini istiyoruz. Oyun kurallarını düzenleyen IFAB hakemlerin bu tür ekipman takmalarına izin vermiyor.”

Olayla ilgili olarak polisin bilgilendirildiği belirtilirken, LFA’den yapılan açıklamada ise 20 Mayıs’ta oynanan maç hakkında ki raporların alındığını ve olay hakkında soruşturma sürecinin devam ettiği bilgisi verildi.

 

 

Exit mobile version