Site icon Londra Gazete

Malatya mucizesi İngiliz basınında

 

Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi’nde mücadele eden Malatya Kadınlar Spor Kulübü’ne, İngiliz  gazetesi ‘The Guardian’ iki sayfa ayırdı.

Haberde, Malatyalı kızların futbol sayesinde aile içi şiddet ve erken evlilikten kurtulduğu iddiasında bulunuldu. Kadın futbol takımının, çocuk yaşta evlilikleri engellemek için büyük güce sahip olduğu aktarıldı.

FUTBOL KURTARDI

Gazetede, maddi imkansızlık içindeki takımı çabalarıyla ayakta tutan kulüp başkanı Doğan Deniz Çelebi’nin şu sözlerine yer verildi: “Ben kulübün başkanıyım, malzemecisiyim, sağlıkçısıyım, otobüs şoförüyüm ve top toplayıcısıyım. Onlar kızlarım gibi oldu. Öğretmen maaşıyla bu işe başladım. Amacımız sadece futbol değil, kızlarımızın hayatlarını kurtarmaktı. İlk kez başka şehirde kalıp, Malatya’nın ötesinde bir dünya olduğunu gördüler.” Takımın başarılı futbolcusu İkranur Sarıgül (17) ise beş ablasının küçük yaşlarda evlendiğini anımsattı. Futbolun kendisine başka bir hayat şansı tanıdığını aktaran İkranur, “Futbola aşık oldum. Futbol sayesinde ailemin çekinceleri bitti ve spor lisesi sınavlarına girdim” dedi. (MİLLİYET.COM)

Exit mobile version