Site icon Londra Gazete

Manchester City puan dağıtmaya devam ediyor

Önemli eksiklerle zorlu Burnley deplasmanına çıkan lider City, rakibiyle berabere kalarak dış sahaki üst üste 3. maçında puan kaybı yaşadı.

Premier League’in 26. haftasında Manchester City, deplasmanda Burnley ile 1-1 berabere kaldı.

Maça hızlı bir başlangıç yapan City, atak futbolunun karşılığını 22. dakikada Danilo‘nun ceza sahası dışından gönderdiği muhteşem vuruşla aldı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan ve rakip kalede çok sayıda pozisyon bulan konuk ekip, bu fırsatları cömertçe harcadı. İlerleyen dakikalarda risk alarak City kalesine yüklenmeye başlayan Burnley, 82. dakikada Johann Gudmundsson’un golüyle maça eşitliği getirdi.

Kalan az bölümde istediği baskıyı kurmakta güçlük çeken City, David Silva ve Leroy Sane gibi önemli futbolcularından yoksun çıktığı zorlu Burnley deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Ligde üst üste üçüncü dış saha maçında da puan kaybı yaşayan lider Manchester City, bu sonuçla puanını 69’a yükselterek en yakın rakibi Manchester United ile arasındaki puan farkını 13’e indirdi. Ligin bu sezonki flaş ekiplerinden Burnley ise 36 puanla Avrupa kupalarına katılma mücadelesini sürdürüyor. (EUROSPORT)

Exit mobile version