Site icon Londra Gazete

Soner’in büyük üzüntüsü

Soma'da yaşanan maden faciası Soner Zümrütel'i de fazlasıyla üzdü.

Soma’da yaşanan maden faciası Soner Zümrütel’i de fazlasıyla üzdü.

İngiltere’de Arsenal altyapısında yetiştikten sonra Türkiye’de profesyonel kariyerini sürdüren, şimdi ise Premier League kulüplerinden Norwich City Futbol Akademisi’nin Londra şubesinde genç futbolcuların yetişmesine antrenör olarak katkıda bulunan Soner Zümrütel, Soma’daki maden kazası sonrası şok yaşıyor.

Türkiye’ye gittiği dönemde 2.Ligde mücadele eden Soma Linyitspor formasını 1996-97 sezonunda giyen Soner Zümrütel, yaşanan acı olaydan fazlasıyla üzgün.

SEYİRCİMİZ HEP MADEN İŞÇİLERİYDİ

 O günleri anlatan Zümrütel, “Kulübün, oradaki maden işçileri ve sendikasıyla sıkı bağlantısı vardı.İşçilerden cüzi miktarda para kesilerek, Soma Linyitspor’a destek verilirdi. Maaşlarımız bu paralardan karşılanırdı. Zaten maçlarımızı izleyen seyircinin üçte ikisi kadarı da maden işçileriydi. Onların maçlarda bizlere verdiği desteği unutamam” dedi.

Soma Linyitspor’un eski futbolcusu, Londra doğumlu olan ve Türkiye’de uzun yıllar başarılı bir kariyere sahip olan Murat Erdoğan’la da yarım devre birlikte forma giydiklerini söyledi. Zümrütel, o dönemde Teknik Direktör olarak takımın başında Fethi Demircan’ın bulunduğunu ifade etti.

Şu anda da Soma’da bir çok arkadaşı bulunduğunu vurgulayan Soner Zümrütel, yaşanan facianın şoku içinde bulunduğunu söyledi. Zümrütel, hayatını kaybeden madencilerimize, Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve sevenlerine ve tüm Soma halkına başsağlığı diledi.

Exit mobile version