Ümit Çıkıkçıoğlu, yeniden gündeme gelen bu konuyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.
Bundan 15 yıl önce 2002 yılında kurulan Türk Ligi Kulüpler Birliği’nin kurucularından olan şu anda Londra Türk Masterler Kulübü’nün Başkanlığını ve Yavruvatan’ın yöneticiliğini yapan Ümit Çıkıkçıoğlu, yeniden gündeme gelen bu konuyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.
“Birlik mi var ki, Kulüpler Birliği kurulsun” diyen Ümit Çıkıkçıoğlu, o tarihte tüm kulüplerin biraraya geldiğini söyledi. Kulüpler Birliği olarak güzel şeyler yaptıklarını kaydeden Ümit Çıkıkçıoğlu şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günler içinde Kulüpler Birliği’nin yeniden kurulması için yapılan toplantıya katılım bunu gösteriyor. Ancak bunda kulüpler kadar Federasyon da sorumlu. Seçim zamanı geldiğinde zaten kulüpler iki gruba bölünüyor. Menfaatler ön plana çıkıyor. Federasyonda 3-4 kişi çalışıyor. Diğer üyeler ne yapıyor? Yönetim Kurulu toplantılarında, yumruklaşmaya kadar giden kavgalar yaşanıyor. Başkan bunları saklıyor, ama nereye kadar. Böyle birlik ve beraberlik olmaz. 1980’den beri Federasyonun içindeyim. Kulüpler Birliği için yine destek veririm, yardım ederim ama yalancılarla, menfaat peşine düşenlerle çalışmam. Kulüpler Birliği, Federasyona karşı bir kuruluş da değildir.”
ERDOĞAN BACA: KULÜPLER BİRLİĞİ ZATEN ORADA DURUYOR
Yeni Boğaziçi Kulübü Başkanı Erdoğan Baca, yeniden oluşturulmaya çalışılan Türk Ligi Kulüpler Birliği hakkında görüşlerini açıklarken, “Kulüpler Birliği’nin yeniden kurulmasına gerek yok. Zaten orada duruyor. Son dönemdeki ilgisizlik nedeniyle sadece faaliyetleri dondurulmuştu” dedi.
Geçtiğimiz günlerde bu konuda Dumlupınar Yeni Malatyaspor yöneticisi Ali Perçin’in girişimine olumlu baktığını, ancak katılımın son derece yetersiz kaldığını söyleyen Erdoğan Baca, şöyle konuştu:
“Gelen kulüp sayısı 6 kadardı. Birkaç da telefonla katılım oldu. Ama telefonla katılımları gerçekçi bulmuyorum. Kulüpler Birliği’nin eski dönemdeki son Başkanı Şah Gaziler, başkan yardımcısı da bendim. Ancak son yıllarda Türk Ligi’nde jenerasyon değişti. 4-5 takımın yöneticisi dahi yok. Futbolcular takımların hem yöneticisi, hem menajeri. Ligin saygınlığı giderek azalıyor. Kulüp sayısı çok olsun diye hepsi lige alınıyor. Bence 8-9’ar takımlı olsun ama hepsi sağlam kökleri sahip bulunsun. Rekabet de değişik. 6-7 takım play-off peşinde, bunların bir kısmı da futbolculara para dağıtıyor. Maç başına 200 pound veren bile var. Şampiyonluk için herşey yapılıyor. Bunda sponsorların baskısı da bulunuyor. Ligimizin gidişatı iyi değil. ‘Deveye sormuşlar neren doğru’ diye bir söz vardır bilirsiniz. Bizim ligimiz de heryeriyle eğri”
MİMOĞLU: OLMASI GEREKEN BİR OLUŞUM
Federasyonun ve Kulüpler Birliği’nin eski, GS FC’nin şimdiki Başkanı Mehmet Mimoğlu, Türk Ligi Kulüpler Birliği’nin doğru amaç ve konular için çalışması halinde TTFF bünyesinde her zaman olması gereken oluşum olduğunu söyledi.
“Kendi görev yaptığım dönemde Kulüpler Birliği’nin amacının, lig ile ilgili konularda ortak problemler için ortak fikir alışverişi sonucu ortak çözümler geliştirerek, tek bir güç olarak hareket etmesiydi” diyen Mimoğlu, sahalarda yaşanan tatsız olayların da başkan ve yönetici düzeyindeki ilişkiler sayesinde tatlıya bağlanmasının da sağlandığını ifade etti. Mimoğlu, bu oluşumda ligdeki kulüplerin en az 3/2’sinin bulunmasıyla önemli güç oluşturduğuna dikkat çekti. GS FC Başkanı bu gücün doğu ve dengeli kulanılmaması halinde ise hem kendi, hem de TTFF yönetimi için yıkıcı olabileceğine de dikkat çekti. Bu yapılmadığı takdirde yeniden kurulmasına gerek olmadığının altını çizen Mehmet Mimoğlu, anahtar kelimenin ‘Ortak çözümler’ olduğunu vurguladı. O tarihlerde yapılan tüm toplantıların TTFF yönetimine ve basına açık gerçekleştirildiğini ifade eden Mimoğlu, yapıcı, şeffaf ve TTFF camiasının menfaatlerine hassas bir oluşum olması gerektiğini sözlerine ekledi.