Site icon Londra Gazete

Adım Hakan olduğu için kaybediyorum

 

Uzun yıllar Türk Ligi ve İngiliz profesyonel liglerinde oynadıktan sonra teknik adamlık kariyerine başlayan Hakan Ramis, ülkede doğup, büyüyen yabancı kökenlilere karşı gizli ırkçılık yaşandığını söyledi.

Futbolcu olarak iki kez Wembley’de sahaya çıktığını, Conferans Ligde şampiyonluklar yaşadığını, yine teknik adam olarak da zirveye çıktığını belirten Hakan Ramis, “İngiliz futboluna futbolcu ve antrenör olarak yıllardan beri  hizmet verdim. Ancak bunun karşılığını adım Hakan olduğu için dışlanarak aldım” dedi.

Hakan Ramis (sağda), Luton Town’da John Still’le birlikte olduğu günlerde.

ADIM HAKAN OLDUĞU İÇİN AYRICALIK YAPILIYOR

İki yıl önce Luton Town’da, A takımın başından ayrılan Menajer John Still’in yardımcılığını yaparken, görev beklediği günlerde ani kararla başka İngiliz bir çalıştırıcının tercih edildiğine değinen Ramis, geçen yıl da ikinci yarıda çalıştırdığı ve yetersiz kadro ile mücadele ettikleri National League’de Braintree’nin küme düştüğünü ve sezon sonunda ayrıldığını söyledi. Şu anda yeni sezon için bazı takımlarla temasta olduğunu kaydeden Hakan Ramis, “Her geçen yıl teknik adamlığa başlayan Türklerin sayısı artıyor ama görev almayı başaranlar çok az. Şu anda ben bir Türkü kabul edecek takım arıyorum. Leyton Orient de göreve başlayan Ömer Rıza var. Ama onun da bu sezon A takımda görev alması zor. Bu ülkede doğup, büyümemize rağmen, bilgi ve tecrübe açısından yeterli ve tanınan biri olmama karşılık adım Hakan olduğu için ayrıcalık yapılıyor” şeklinde konuştu.

TÜRK ANTRENÖRLER DERNEĞİ

İngiltere’de görev alamadığı takdirde Kıbrıs’ta hatta Türkiye’de antrenörlük yapmayı düşündüğünü kaydeden Hakan Ramis, gelişmelere göre İngiltere Türk Antrenörler Derneği kurmayı planladığını söyledi. Ramis, siyahi ve Asyalı teknik adamların da dernekleri bulunduğunu vurgulayarak, kurulacak dernek sayesinde seslerini İngiltere Futbol Federasyonu (FA) seviyesinde duyurup, yapılan bu ayırımcılıkla mücadele etmeye çalışacaklarını da ifade etti.

 

 

 

Exit mobile version