Site icon Londra Gazete

Samir Nasri damardan doping yapmakla suçlanıyor

 

Manchester City’nin Fransız oyuncusu geçen yıl kiralık oynadığı Sevilla’da başarılı bir sezon geçirmişti.

Son yıllardaki en iyi performansını gösteren Nasri, Türk takımlarının da dikkatini çekmiş ve Guardiola yönetimindeki City’de forma bulamayacağı için teklif üstüne teklif almıştı.

Herkes Nasri’nin nereye gideceğini merakla beklerken UEFA’nın yaptığı bir açıklama İngiltere’de bomba etkisi yarattı.

Avrupa futbolunun patronu olan UEFA, Samir Nasri’nin Los Angeles’taki bir klinikte damardan aldığı ilaçlarla ilgili soruşturma başlattı. Doping yapmakla suçlanan Nasri, 4 yıla kadar ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya. Genelde bu tür durumlarda ceza 2 yıla indiriliyor.

Eğer ceza alırsa City’nin Nasri’ye kontratı bitene kadar maaşını ödemesi gerekiyor. Aylık maaşı 500 bin euro olan Nasri, City’ye büyük bir yük oluşturmuş olacak. Nasri’nin City’yle olan sözleşmesi 2019 sezonu sonunda tamaml

Nasri’nin ceza almama ihtimali de var. Fransız futbolcunun kullandığı tedavi yöntemi WADA tarafından yasaklı olmasına rağmen 6 saatlik bir sürede 50 milimetreden az alındığında oyuncu doping yapmamış sayılıyor.

Nasri’nin başını derde sokan tedaviye intravenöz yani damar içi tedavi deniyor. Bu yöntemle sıvı madde, doğrudan damar yoluna veriliyor.

Son karar soruşturmanın ardından verilecek. (CNN)

Exit mobile version