Site icon Londra Gazete

Wimbledon’da 3 milli tenisçinin eleme heyecanı

Milli tenisçiler Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Başak Eraydın, sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon‘da ana tabloya kalmak için elemelerde mücadele edecek.

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’da heyecan bugün oynanacak eleme maçlarıyla başlayacak.Çim kortta oynanan tek grand slam özelliğini taşıyan Wimbledon Tenis Turnuvası’nda, 3 Türk kadın tenisçi ana tablo mücadelesi verecek.Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Wimbledon’da “milli tenisçiler” Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Başak Eraydın, elemeleri geçmeye çalışacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki turnuvada İpek, çitlerde de Taylandlı partneri Varatchaya Wongteanchai ile elemelerde korta çıkacak.İlk grand slam heyecanını bu yıl Roland Garros’ta yaşayan Başak, kariyerinde ilk kez Wimbledon elemelerinde boy gösterecek.Erkeklerde ise Türk sporcular, dünya sıralamasında gerekli dereceyi elde edemedikleri bu sezon üçüncü grand slam turnuvasına da katılım hakkı elde edemedi. (AA)

Exit mobile version