Site icon Londra Gazete

Kanye West, Adolf Hitler’in hayranı olduğunu itiraf etti

FILE - This Nov. 17, 2019 file photo shows Kanye West on stage during a service at Lakewood Church in Houston. West has donated $2 million dollars to support the families and legal teams for George Floyd, Ahmaud Arbery and Breonna Taylor. A representative for the rapper confirmed that some of the money donated would fully cover college tuition costs for Floyd’s 6-year-old daughter, Gianna. Floyd died last month after a Minneapolis police officer pressed his knee on his neck for more than eight minutes as he pleaded for air. (AP Photo/Michael Wyke, File)

Rapçi Kanye West, Infowars sunucusu ve komplo teorisyeni Alex Jones’a eski Nazi liderini “sevdiğini” ve onda “iyi şeyler gördüğünü” söyleyerek Adolf Hitler’in hayranı olduğunu itiraf etti.

Artık Ye adını kullanan şarkıcı katıldığı programda yeni bir tartışma başlattı. Rapçi, aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones’un “Infowars” setinde “Ben de Hitler hakkında bazı iyi şeyler görüyorum” dedi.

“Bu adam otoyolları icat etti, müzisyen olarak kullandığım mikrofonu icat etti. Kamuoyu önünde bu kişinin iyi bir şey yaptığını söyleyemezsiniz ve ben bundan bıktım” diye konuştu.

Jones, West’in bir Nazi olmadığını ve “şeytanlaştırılmayı hak etmediğini” söyleyerek geçmişteki Yahudi karşıtı yorumlarını savunmaya çalıştı. Jones kişisel olarak bir Hitler hayranı olmadığını açıkladığında, West basitçe şöyle yanıt verdi:

“Hitler’i seviyorum.”

2024 yılında ABD başkanlığına aday olabileceğini söyleyen rapçi, “etiketlemelerden bıktığını, her insan değerli şeyler yapmıştır, özellikle de Hitler” dedi.

Exit mobile version