Site icon Londra Gazete

Haco ve Sefaret’in düğün mutluluğu

Toplumumuzun ‘Li Vir’ isimli filmi ile tanıdığı yönetmen Haco Cheko ve avukat Sefaret Yaman haftasonunda gerçekleşen bir düğünle evlendiler.

Dalston’da bulunan Epic düğün salonunda yapılan düğüne  arkadaşları ve yakınları yoğun ilgi gösterdiler. Düğüne, İngiltere’nin farklı bölgelerinin yanısıra

Yönetmen Haco Cheko ve avukat Sefaret Yaman haftasonunda gerçekleşen bir düğünle dünya evine girdiler.

Dostları Haco ve Sefaret çiftini mutlu günlerinde yalnız bırakmadı

Düğünde davetliler Koma Sersi’nin müzikleri eşliğinde halay çektiler.

Almanya ve Türkiye’den de çok sayıda davetli katıldı. Tören Malatyalı hemşerilerin ve uzun yıllardır Londra’da yaşayan çiftin arkadaşlarının buluştuğu ve hasret giderdiği bir ortam yarattı.

Bir süre önce ailelerinin yaşadığı Malatya’da da bir düğün gerçekleştirerek beraberliklerini perçinleyen çiftin evlilik törenine katılanlar, düğünün başlangıcından itibaren halay çektiler. Koma Sersi grubunun sahne aldığı ve davul-zurnanın susmadığı gecede davetliler geç saatlere kadar halay çektiler.Düğünün sonunda davetliler genç çifti tebrik etmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Türkiye’nin yanısıra Hindistan gibi ülkelerde katıldığı film festivallerinde beğeni toplayan damat, genç yönetmen Haco Cheko’nun ilk uzun metrajlı filmi Li Vir (Now Here), Amed Uluslararası Film Festivali’nde ‘En iyi toplumsal içerikli film’ ödülüne layık görülmüştü. Gelin Sefaret Yaman ise Türkiye’de tamamladığı hukuk eğitiminin ardından insan hakları alanında uzun süre çalışmalar da bulunmuştu. İngiltere’ye geldikten sonra denkliğini tamamlayan Yaman halen ulusal bazda çalışan bir  hukuk firmasının partnerleri arasında bulunuyor.

Exit mobile version