Site icon Londra Gazete

Tarihi çapraz görüşmeler başladı

Rum Kesimi adına müzakereleri yürüten Andreas Mavroyannis, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

Rum Kesimi müzakerecisi Andreas Mavroyannis, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile buluştu.

Rum Kesimi müzakerecisi Andreas Mavroyannis, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile buluştu.

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda tarihi bir adım olarak nitelendirilen çapraz müzakereler bugün başladı. Rum Kesimi adına müzakereleri yürüten Andreas Mavroyannis, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya gelirken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin müzakere heyetinin başındaki isim, Kudret Özersay da, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştü.

BM gözetiminde Kıbrıs’taki liderler arasında 11 Şubat’ta imzalanan Ortak Açıklama ile başlayan yeni süreç çerçevesinde, Kıbrıslı Türk bir heyet 50 yıl sonra ilk defa temaslarda bulunmak üzere Atina’ya gitmiş oldu. Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Kudret Özersay da, müzakerecilerin karşılıklı Atina ve Ankara ziyaretlerinin, önyargıları ortadan kaldırmak için sağlıklı bir diyalog ortamını geliştireceğini düşündüğünü söyledi.

Exit mobile version