Site icon Londra Gazete

Tatar ve Başbakan Üstel, İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Tatar, görüşme talebinin kendilerinden geldiğini belirterek, Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri ve Türkiye-Yunanistan yakınlaşmasını ele aldıklarını ifade etti.

İki devlet arasındaki politikaların bir kez daha karşılıklı teyit edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye-Yunanistan yakınlaşmasının bölge barışı ve huzuru açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Bu konudaki memnuniyetlerini sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini söyleyen Tatar, görüşmeye Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığını ifade etti.

Toplantıda ekonomik konuların da ele alındığını söyleyen Tatar, KKTC devletinin mali olarak desteklenmesi, yatırım kalan projelerin tamamlanması, enflasyon nedeniyle oluşan açığa katkı yapılması gibi konuların gündeme geldiğini belirtti. Özellikle kabloyla elektrik ve Lefkoşa’ya yeni, büyük ve çağdaş bir hastane yapımı konusundaki görüş birliğinin yinelendiğini vurgulayan Tatar, toplantının son derece verimli geçtiğini ifade etti.

Exit mobile version