Site icon Londra Gazete

Kıbrıs’ta toplu tecavüze uğrayan İngiliz kadın davayı kazandı

İngiliz öğrenci, Güney Kıbrıs’ta toplu tecavüz iddiasıyla ilgili geri aldığı ifadesinin ardından mahkumiyetine karşı temyiz başvurusunu kazandı.

İsrailli şahıslar tarafından Güney Kıbrıs’ta bir otel odasında toplu tecavüze uğrayan İngiliz kadın tecavüzcüleriyle yüzleşti ve davayı kazandı. Kimse ona inanmazken çektiği çileyle ilgili İngiliz ve İsrail medyasıyla çoğu kez röportaj yaptı. İsrail halkı ilk kez onun çektiği acıyla yüzleşti ve herkes onun yalan söylediğini iddia ederken, o yılmadan savaştı ve haklı davasını kazandı.

Kadının Kıbrıslı avukatı Nicoletta Charalambidou, “Bu, kadın hakları ve özellikle Kıbrıs’ta tecavüz veya diğer cinsel şiddet mağdurları için çok önemli bir gün.

“Genç gencin yüksek mahkeme tarafından beraat etmesi, yetkililerin bildirdiği tecavüz iddialarını etkili bir şekilde soruşturmadığına işaret ediyor. Şimdi takip edeceğimiz şey bu.”

Bayan Charalambidou ayrıca, alt mahkemenin tecavüz olmadığı ve uydurma bir suçun yanlış beyanını gerektiren kamuya zarar verme suçunu yanlış anladığı görüşünden yola çıktığını söyledi.

Duruşma yargıcı Michalis Papathanasiou’nun sanığın iddia edilen tecavüz hakkında konuşmasına izin vermediğini ve yedi kez “Bu bir tecavüz davası değil” dediğini söyledi.

 

Exit mobile version