Site icon Londra Gazete

Kuzey Kıbrıs’tan, Türkiye üzerinden İngiltere’ye seyehat edecek olanların dikkatine!

İngiltere, Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı listeye” dahil ediyor. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye’nin yanı sıra Nepal ve Maldivler’in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

KUZEY KIBRIS’TAN SEYEHATÇILAR DİKKAT

Yeşil veya sarı listesinde olsalar bile herhangi bir ülkeden Türkiye üzerinden transit uçuş yapan herkesin de dikkatli olması gerekecektir.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir sözcü, Londra Gazete’ye konuşarak, herhangi bir yolcunun Türkiye’den veya ‘Kırmızı Liste’ ülkelerinden herhangi birinden geçerken seyahat yasağına tabi olabileceğini doğruladı. “Toplu taşıma durağı, yolcuların seyahat ettiğiniz taşımacılığın aynı kısmına inip binebilecekleri bir duraktır. Gemiler, trenler veya uçuşlar için geçerli olabilir. Bir durağın bir transit durak olup olmadığını göstermeniz gerekir. Transit durağı yaptığınız bir ülkenin veya bölgenin kuralları aşağıdaki durumlarda geçerli olabilir:

Uçaktan inerseniz veya transit durağında yeni bir yolcu uçağa katılırsa, seyahat yasağına tabi olacaksınız. Bu, KKTC’den gelen yolcunun, havaalanında pasaport ve güvenlik kontrolü için uçaktan çıkmanızı gerektiren Türkiye’den transit geçişinin, son 10 gün içinde Türkiye’ye girmiş olarak sınıflandırılacağı anlamına gelir.

Exit mobile version