Site icon Londra Gazete

KKTC’de korkutan yangın! ODTÜ kampüsüne de sıçradı…

KKTC’de Tepebaşı bölgesinde orman yangını büyüyor. Öğle saatlerinde Tepebaşı’nda, ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başkan Ersin Tatar, KKTC Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, KKTC Tarım Bakanı Dursun Oğuz ve çok sayıda yetkili yangın gölgesinde inceleme yapıyor.

YANGIN ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ’NE SIÇRADI

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tepebaşı bölgesinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü’ne (ODTÜ Kuzey Kıbrıs) de sıçradı. Okulda bulunan öğrenciler, tahliye edilirken, bölgedeki itfaiyeciler yangına müdahale ediyor.

TÜRKİYE’DEN 3 HELİKOPTER, GÜNEY’DEN 1 UÇAK

Güney Kibris’dan, Ayia Napa ve Limasol’daki yangınların sürmesi nedeniyle Rum hükümetinin yangın söndürme helikopterlerini, söz konusu bölgelerdeki yangınlara gönderdiği belirtilirken, yangın söndürme uçağının Cumhurbaşkanlığı’nın talebi, Dışişleri Bakanlığı’nın da BM aracılığıyla koordinesi sayesinde geleceği öğrenildi.

Öte yandan Türkiye’den gelen 2 uçağın ardından, 3’üncüsünün de yola çıkacağı gelen bilgiler arasında.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilgilendirildiğini ve süreci takip ettiğini belirten  Oktay, KKTC Başbakanı Tatar’a Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kuruluşlarımızın yangınla müdahalede yanlarında oldukları mesajını iletti.

Exit mobile version