Site icon Londra Gazete

Müzakereci Özersay Londra’ya geliyor

KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay İngiltere’nin AB Bakanı ile görüşecek.

KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay İngiltere’nin AB Bakanı ile görüşecek.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Doç. Dr. Kudret Özersay, İngiltere’nin AB Bakanı David  Lidington’ın resmi davetlisi olarak Londra’ya geliyor.

Gazetemizin 2 hafta önce görüştüğü İngiliz Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, müzakerede etkili olan kişilere davetiye gönderildiğini doğrularken isim belirtmekten kaçınmıştı.

Dışişleri sözcüsü İngiltere’nin davetle adanın yeniden bütünleşmesine olan ilgisi ve desteğini göstermek istediğini belirtirken, çözüm sürecine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetmişti.

Özersay’ın ziyareti ile KKTC yetkilileri 1974’ten bu yana ilk kez İngiltere’de resmi düzeyde ağırlanmış olacak. İngiltere’nin AB Bakanı Lidington, Özersay görüşmesinin ardından Rum Yönetimi Müzakerecisiyle de bir araya gelecek.

Öte yandan Kudret Özersay Londra ziyareti kapsamında, 11 Haziran’da düzenlenecek halka açık bir toplantıda  Kıbrıslı Türklerle buluşacak. 11 Haziran 2014 Çarşamba akşamı, Grand Palace Banqueting Suite, ‘1st Floor, 242 High Road, Wood Green N22 8JX’ adresinde yapılacak toplantı 19:00 – 21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Exit mobile version