Site icon Londra Gazete

Ertuğruloğlu: Türkiye’ye bağlanmak da bir alternatif

 

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, geçmişte önerdiği KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma konusunun hala gündemde olduğunu söyledi.

Kıbrıs barış müzakerelerinin çökmesini Gazete Duvar’a değerlendiren Ertuğruloğlu, “Hiç kimse bu konunun derin dondurucuya gönderilmesini beklememeli” dedi.

Kıbrıs Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından KKTC ve Türkiye’nin “B planı”nı ele almaya hazırlandığını yazan Gazete Duvar, ortada birkaç alternatif senaryo olduğunu, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu amaçla KKTC’yi ziyaret edeceğini belirtti.

Bu doğrultuda Türk tarafının alternatif planlarını değerlendiren Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, KKTC’nin Türkiye’ye bağlanmasının olası senaryolar arasında olduğunu ifade etti.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs Rum tarafıyla bundan sonra yapılacak müzakelerlerin yeni temel ve parametrelere dayalı “yeni müzakereler” olacağını söyleyerek “Şahsi olarak, aylar önce 4-5 öneri sundum. Şu an tartışılmasa da [Türkiye’ye] bağlanma olasılığı, bazı Kıbrıslı Türklerin buna olumlu yaklaşmamasına ve Ankara’yla KKTC hükümetinin resmi çizgisi olmamasına rağmen, bu öneri listesinde yer alıyordu. Alternatif önerilerle ilgili tartışmaya paralel olarak, Rum tarafıyla iyi komşuluk ilişkilerini, hatta konfederasyonu görüşebiliriz.” (KIBRIS)

Exit mobile version