Site icon Londra Gazete

Eide: Paket her iki masada da görüşülmeye başlandı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, daha önceden belirlenen unsurlardan oluşan paketin iki masada da görüşülmeye başlandığını belirtti.

Eide, Kıbrıs Konferansı’nın dünkü oturumu sırasında verdiği arada gazetecilerin sorularını yanıtında, BM Genel Sekreteri başkanlığında önceki akşamki yemekte, Kıbrıs’ta kapsamlı çözüme götürebilecek gerekli unsurların yer alacağı bir paket anlayışının ortaya çıktığını söyledi.

Espen Barth Eide, daha önceden belirlenen unsurlardan oluşan paketin iki masada da görüşülmeye başlandığını belirtti. Eide, bunların çözümlenmesi halinde, kapsamlı bir çözümün unsurlarını elde edileceğini kaydetti.

Sabahki görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade eden Eide, tarafların bugün de kendi aralarında toplanarak fikirlerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Eide, “Güvenlik ve Garantiler” konusunun yanısıra askıda kalan konuların ele alındığı ikinci sama toplantılarında da net konular bulunduğunu belirterek, Pazartesi günü devam edilecek toplantıda tarafların masaya kağıtlar koyacağını kaydetti.

Eide, bu unsurların, müzakerelerin başarılı olabilmesi için olmazsa olmaz niteliği taşıdığını belirtti.

(KIBRIS.COM)

Exit mobile version