Site icon Londra Gazete

Türk tarafının hedefi Haziran ayı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu müzakere sürecini Haziran ayında tamamlamayı istediklerini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununda müzakerelerinin Haziran ayıda tamamlanmasını öngören bir yol haritası çizdiklerini, ancak bunun Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis tarafından kabul görmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafı olarak önümüzdeki ay ikinci Atina-Ankara çapraz ziyaretlerinin yapılmasını ve son durum değerlendirmesi için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’yle bir araya gelinmesini, Haziran’da ise garantiler ve toprak konusunun ele alınacağı 4’lü zirveyi yapıp süreci tamamlamak istediklerini belirtti. Buna karşın  Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hedef olarak 2015 sonunu gösterdiğini ileri süren Eroğlu, Rumların daha önce  ele alından müzakerelerdeki altı başlığı tekrar tartışmak istediklerini, bunun da zaman kaybı olduğunu ifade etti.

Öte yandan Kıbrıs’a gelen Amerika Birleşik Devletleri Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı görüştü. Rubin müzakerelerde bu yıl olumlu sonuç alınacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Exit mobile version