Site icon Londra Gazete

Londra’da anti-terör polisleri görev başında

 

Londra’da olası terör saldırılarına karşı müdahale ve caydırma görevini üstlenecek anti-terör polisleri devriye görevlerine başladı.

İlk olarak Lambeth ve Wandsworth bölgelerinde Pazartesi günü başlayan ve giderek Londra’nın tümünde yer alacak uygulamayla anti-terör birimine ait polisler devriye görevi yapacak. Bunlara köpekli ve Thames Nehri üzerinde tekneli polisler ile Ulaşım Polisi de destek verecek.

‘Project Servator’ adı verilen operasyon kapsamında sivil polisler de yer alacak. Bunlar da asayişle ilgili olan sorunlara müdahale ederek, Londralı’ların güvenliğini sağlayacak.

Operasyonun Sözcüsü konu hakkında verdiği bilgide, uygulamanın belli bir hedefi içermediğini, suç işlemeye yönelik kişilere caydırıcı etki yapmasının da esas alındığını kaydetti. Sözcü, Londalı’ların şüpheli durumlarla karşılaştıklarında kendilerini bilgilendirmelerini de istedi.

Londra Belediyesi’nin polis ve suçlarla mücadeleyle ilgili Başkan Yardımcısı Sophie Linden, “Londra’nın güvenli olmasını sağlamak her belediye başkanının öncelikli görevlerinden biridir. Acil servislerimizin kentimizi korumak için iyi çalıştığını biliyoruz. Şehrin en işlek bölgelerinde suçu caydırmaya ve tespit etmeye yönelik Project Servator’u devreye soktuk. Bu konuda Londralı’ları da uyanık olmaya davet ediyoruz” dedi.

Exit mobile version