Site icon Londra Gazete

Vatman bombayı üç durak taşımış

bombaci

Gazetelerde kendine yer bulan bir diğer önemli gelişme de Londra metrosunda geçtiğimiz hafta bulunan patlayıcı düzenekle ilgili yürütülen soruşturmadaki son durum ve dün yapılan duruşmada yaşananlar oluyor.

The Daily Telegraph, Londra metrosunun North Greenwich istasyonunda bulunan ev yapımı bombanın patlamamasının nedeninin teknik bir hata olduğunu bildiriyor. Gazeteye göre, olayla ilgili tutuklanan 19 yaşındaki şüpheli Damon Smith’e, “insan hayatını tehlikeye atmak ya da mülke zarar vermek niyetiyle” patlayıcı madde bulundurmak ya da imal etmek suçlaması yöneltiliyor.

The Daily Telegraph, içinde bomba düzeneği bulunan çantanın iki kişi tarafından kayıp eşya olduğu düşüncesiyle alındığı ve vatmana teslim edildiğini belirtiyor. Vatman da çantayı kayıp eşya bürosuna götürmek üzere yanına alıyor ve üç istasyon gittikten sonra çantanın içini açıp bakınca düzeneği fark ediyor. Bunun üzerine polise haber veriliyor ve çanta kontrollü bir şekilde patlatılarak imha ediliyor.

Independent da şüphelinin otistik olduğunu ve düzeneği şaka yapmak amacıyla trene bıraktığını bildiriyor. Smith’in 18 dakika süren duruşmada yalnızca adını ve adresini doğrulamak için konuştuğuna dikkat çeken gazete, şüphelinin sık sık annesinin oturduğu alana dönüp el salladığı bilgisini de okurlarıyla paylaşıyor. (bbctürkçe)

Exit mobile version