Site icon Londra Gazete

Londra otobüslerinde nakit ödeme bitiyor

London Underground As The Tube Prepares For Olympic Traffic

Londra’nın ulaşımından sorumlu Transport for London(TfL), önümüzdeki yaz aylarından itibaren şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerde nakit ödemenin kaldırılmasını planlıyor. 10 yıl önce Londralıların yüzde 20’sinin otobüslerde nakit ödeme yaptığına belirten TfL, bu oranın yüzde 1’e kadar düştüğüne işaret ediyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl kamuoyundan görüş talep edilmiş, 37 bin kişi görüş belirtmişti.

Nakit ödemenin kaldırılmasından yana olanların çoğu, uygulamanın insanları zor durumda bırakması riskine karşı da yetkilileri uyarıyo. Oyster kartında parası olan, ancak bir yolculuk için gerekli olan £1.45 miktarında kredisi bulunmayan yolculara, “bir yolculuk hakkı daha” tanınacak. Böylece oyster kardında yeterli miktarda para olmadığını fark eden yolcular yolculuklarını tamamlayabilecek ve daha sonra kartlarına para ekleyebilecekler. Ayrıca özellikle Londra merkezinin dışında kalan bölgelerde oyster kartlarına para eklenebilecek noktaların arttırılması için de araştırma yapılacak.

Londra’da 8 bin dolayında otobüs, 673 ayrı güzergahta taşımacılık yapıyor. 24 bin 500 otobüs şoförünün çalıştığı otobüsler günde 6 milyondan fazla yolcu taşıyor. Oyster kart uygulaması otobüslerde ilk kez  2003 yılının Temmuz ayında kullanılmaya başlanmıştı.

Exit mobile version