Site icon Londra Gazete

Büyük “Thames üzeri Barcelona” projesi onaylandı

barkingriversidevis0609b

Önümüzdeki 15 yıl boyunca inşaatı sürecek büyük “Thames üzeri Barcelona” (Barcelona on Thames) projesi, 10,000 yeni ev tasarısıyla Sadiq Khan tarafından onaylandı.

Barkin Riverside bölgesinde hayata geçirilecek mega projede 10,000 yeni konutun yanı sıra, bir adet marina, vahşi yaşam rezervleri ve kamusal alanlar yer alacak. Projenin Londra Mayor’ü Sadiq Khan tarafından onaylanması üzerine, proje yetkilileri şimdi Barking ve Dagenham belediyeleri ile bölge seçimi ve belirlemesi üzerine çalışmalar başlatacak.

Londra Belediye Başkanı Khan, yapılacak evlerin ekonomik esnekliğine dair yaptığı açıklamada evlerin yarısının “cüzdan dostu” olacağını belirtirken, Dışişleri Bakanı ve eski Mayor Boris Johnson da evlerin yüzde 28’ine Greater London Authority and Housing Association ile onay verdi.

Sadiq Khan, projeye dair açıklamasında “Barking Riverside Londra’nın önümüzdeki 10 yıl boyunca ihtiyacın artacağı ev ve konut ihtiyacına tam anlamıyla cevap verecek dev bir proje. Londralıların ev ve konut anlamında yüzünün güleceği bir dönem başlayacak” dedi.

Exit mobile version