Site icon Londra Gazete

200 bin Polonyalı İngiltere’yi terk edebilir

More-Polish-men-attacked-after-Jozwik-murder-632617

Polonya Başbakan Yardımcısı Mateusz Morawiecki, İngiltere’de artan ırkçı saldırıların 200 binden fazla vatandaşının ülkelerine geri dönmelerine yol açabileceğini söyledi.

Londra civarında yer alan Essex bölgesinin Harlow kentinde geçen hafta Arek Jozwik isimli Polonyalının bir grup ırkçı İngiliz tarafından, ana dilinde konuştuğu için öldürülmesi ardından Polonyalıların büyük tedirginlik içerisinde oldukları kaydedildi.

ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK ETNİK AZINLIK

Daily Star gazetesini haberine göre Polonya Başbakan Yardımcısı Mateusz Morawiecki, bu cinayetin ardından özellikle aileleriyle İngiltere‘ye yerleşen Polonyalıların büyük tedirginlik içerisinde olduklarını ifade etti.

2004 yılında AB‘ye giren Polonya vatandaşlarının en çok göç ettiği ülkelerin başındaİngiltere geliyor. Polonyalılar, 900 bin nüfusu ile ülkedeki en büyük etnik azınlık durumunda.

İngiltere‘deki Brexit referandumunda ‘AB‘ye hayır’ kararı çıkması ardından resmi olarak ayrılması durumunda Polonyalıların da diğer AB ülkeleri vatandaşları gibi ülkelerine döneceği tahmin ediliyor. (haberler.com)

Exit mobile version