Site icon Londra Gazete

7 gün açık NHS planlarında riskler tespit edildi

h1p2

Guardian ve Channel 4’ün haberlerine göre, tarafsız ve kaynağı gizli tutulan bir sızdırılmış belgeye göre devletin 7 gün açık olan NHS birimlerine dair olan planlarında 13 adet risk, gelecekte sorun teşkil edebilir.

Doktorların ve diğer sağlık ekiplerinin kıtlığına dikkat çeken bildiriye dair Sağlık Bakanlığı hükümetin gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştirdiğini belirtirken, 7 gün boyunca hizmet verecek sistemin en geç 2020’de başlayacağını belirtti.

Sızan belgelerdeki başlıca endişenin, 7 günlük düzene dair yeteri kadar eleman alımının yapılmayacağı ihtimali ve bunun sonucunda da oluşabilecek aşırı yoğunluk olduğu belirtildi. BBC ise henüz sızan belgeye dair bir açıklamada bulunmadı.

“DETAY EKSİKLİĞİ”

Channel 4’un incelemesine göre, 7 gün hizmet verecek NHS birimlerinin planlarını yöneten ekiplerin, projenin ihtiyacı olan işgücü, ekipman desteği ve hastane/sağlık merkezi sayısı gibi konularda eksik detay verdiği ve bu anlamda planların hala sağlam köklere sahip olmadığı öne sürüldü.

British Medical Association Başkanı Dr. Mark Porter, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “7 günlük hizmet ve servis olanağı için gerekli olan kaçınılmaz daha fazla iş gücü ve ekipman ihtiyacı ortadayken, hükümetin bu sorunlara değinmeden tamamen görmezden görmesi çok hayal kırıcı.”

Exit mobile version