Site icon Londra Gazete

100’den fazla Tory milletvekili Brexit’i durdurmak istiyor

Ken Clarke

Ken Clarke

Briyanya’nın iktidar partisi muhafazakâr (Tory, Conservative) parti milletvekillerinin Brexit’i durdurmaya dair çalışmaları, medyayı harekete geçirdi. Önümüzdeki hafta basılacak bir kitabın içeriğine göre, bu konuda konuşmaktan çekinen milletvekilleri yine de Brexit’i durdurma çabaları içerisinde.

Partinin eski şansölyesi Ken Clarke tarafından ortaya atılan iddia, konservatif parti üyelerinin tarihteki en “dağınık” dinamikte olduğunu savunurken, parti üyeleri arasındaki fikir ayrımları gittikçe koşulları zorlaştırıyor. Söz konusu kitabın yazarı İşçi Partili Sir Tam Danyell, Konservatif Ken Clarke ile düşünce farklılıklarına rağmen sürdürdüğü 40 yıllık dostluğuyla bilinirken, Brexit sürecinin ayrı görüşteki partiler arasında bazı durumlarda birleşme yarattığı gerçeğini de düşündürüyor.

Yazar Danyell, mevcut durumdan dolayı hangi görüşte ve partide olursa olsun Brexit’e dair her görüşün cesurca paylaşılması gerektiğini savunurken, susanların sonsuza dek “korkak” olarak kalacağını vurguladı.

iNews köşe yazarı Chris Green’in düşüncesine göre, her ne kadar Tory’lerin Brexit’e karşı bütünsel bir karşıtlık göstermesi söz konusu olmasa da, bazı milletvekillerinin referandum sonucunun “önergesel” olduğunu savunarak son kararın parlementodan çıkması gerektiğini vurguladu. İşçi Parti milletvekili Chuka Umunna, konuya dair yaptığı açıklamada “AB’den ayrılmaya yönelik kampanya yürüten tüm politikacıların kampanya süreci boyunca verdiği sözler ve kanaatler hatırlanmalı ve daha da önemlisi onlara hatırlatılmalı” dedi.

Exit mobile version