Site icon Londra Gazete

Uyuşturucu kaçakçısı iki Türk’e 42 yıl ceza

image

İskoçya açıklarında MV Hamal adlı Tazanya bandıralı gemiye yapılan operasyonda ele geçen 3 ton kokain davasıyla ilgili son duruşma yapıldı.

Geminin Türk kaptanlarına toplam 42 yıl hapis cezası verildi.

İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Yüksek Mahkeme (High Court), gemini kaptanı Mümin Şahin’e 22 yıl, Emin Özmen’e 20 yıl hapis cezası verdi. Uyuşturucu operasyonunda yakalanan diğer dört kişinin suça karıştıklarına dair bir delil olmadığı için haklarında bir mahkumiyet kararına varılmadı. Şahin ve Özmen, 23 Nisan 2015 tarihinde İskoçya açıklarında MV Hamal isimli römorköre düzenlenen baskında piyasa değeri 500 milyonluk uyuşturucuyla yakalanmıştı.

POLİS 2 GÜN KOKAİN TAŞIMIŞTI

Fransız polisinin yaptığı ihbar üzerine Mv Hamal’da yapılan aramada çelik panelle kaplı özel bölümler matkaplarla delinmişti. 3 ton kokain, 128 balya halinde özel yapım çelik tankın içine gizlenmiş, giriş kapısının üzerine beton dökülmüş, üstüne de ‘ilk yardım dolabı’ yerleştirilmiş şekilde bulundu. Kokainin her bir paketi su geçirmeyen plastik torbalara dikkatlice konulmuş, balyalar koli bandıyla ambalajlı olarak ele geçirildi.

ULUSLARARASI TAKİBE ALINDI

İngiltere Ulusal Suç İdaresi (NCA) Denetleme ve Araştırma görevlisi Alistair Gow, 3.2 tonluk uyuşturucuyu polislerin özel bir vinç yardımıyla ve insan zinciri oluşturarak elden ele gemiden indirdiklerini anlattı. Gow, “Çok derin bir araştırma yapmak zorunda kaldık, bunun için özel bir ekip çalıştı. Bütün uyuşturucuyu römorktan çıkarmak iki günümüzü aldı. Konu ile ilgili soruşturma ve araştırma sürecimiz tamamen uluslararası düzeyde gerçekleşti. Bu süreçte Fransa, Tanzanya, Guyana ve Türkiye gibi ülkelerle işbirliği içerisinde takibimizi sürdürdük” dedi.

Exit mobile version