Site icon Londra Gazete

İngilizleri yağmura karşı kum torbaları koruyacak

cameron sel

İngiltere şiddetli yağmurlara teslim oldu. Geçen hafta boyunca etkisini gösteren yağışlar, ülkenin çeşitli bölgelerinde binlerce ev ve işyerinin sular altına kalmasına yol açtı. Yetkililer yarından itibaren yeniden şiddetini arttıracak yağmurlara karşı, İngiltere’nin güneyinde uzanan ve Londra’dan da geçen Thames nehri kıyısında binlerce ev için sel uyarısında bulundu.  215 mil uzunluğundaki nehrin geçtiği Berkshire, Surrey gibi kentlerde su seviyesinin yüzlerce yeri sel altında bırakan Somerset kenti ile aynı noktaya ulaşmasından kaygı duyuluyor.

Yağmurların en çok zarar verdiği bölgelerin başında gelen ülkenin güneybatısındaki Somerset bölgesinde kurtarma çalışmalarına askerler de destek veriyor. Bölge sakinleri, yeniden şiddetlenecek yağmurlara karşı ev ve işyerlerini korumak için daha fazla sayıda kum torbası istiyor. Görevliler ve vatandaşlar, on binlerce kum torbası ile binaların etrafını yükselen su seviyesine karşı korumaya çalışıyorlar.

Öte yandan Başbakan yardımcısı Nick Clegg’in bugün ziyaret ettiği bölge sakinleri, Çevre Bakanı’nın istifası için imza kampanyası başlattı. Sel felaketleri, kabinenin Muhafazakar bakanlarından Eric Pickles’in katıldığı bir TV programında Çevre Ajansı tarafından yanıltıldıklarını ve durumun ciddiyetini kavrayamadıklarını söylemesinin ardından politik arenaya da taşındı. Çevre Ajansı’ndan (Environment Agency) sorumlu Lord Smith, elemanlarının olağanüstü bir gayret sarfettiklerini vurgularken, profesyonel bir anlayışla sürdürdükleri çalışmalarının politik tartışmalara kurban edilmesine izin vermeyeceği yanıtını verdi.

Exit mobile version