Site icon Londra Gazete

Haringey’de yasadışı ev kiralamaya karşı yeni önlem

Jason Arthur

Jason Arthur

Belediyeye ait evlerin tamamını veya bazı odalarını yasadışı yollardan kiraya verenlere karşı Haringey Belediyesinden yeni bir önlem daha geldi.

Bu ay itibarıyla Haringey Belediyesi ve Argos işbirliğinde dolandırıcılığa karşı yeni bir kampanya başlatıldı.

Haringey’in süregelen ‘dolandırıcılıkla mücadele’ kampanyasının bir parçası olan işbirliğinde, Argos’tan yapılan alışveriş faturalarında dolandırıcılık ile başa çıkma talimatları ve Haringey’in destek hattı olan 0500 500 777 numarası yer alacak. Kasım 2016’a kadar devam edecek olan işbirliği, aynı zamanda Argos ve Haringey Belediyesi sosyal medya hesaplarında da aktif olacak.

Özellikle yasadışı kiralık ev ve oda alımı alanında etkin olacak kampanyada, Haringey Belediyesi yasadışı ev ve oda kiralama ve kiralatmanın hukuki alandaki ciddi yaptırımını bölge sakinlerine bir daha hatırlatmayı güderken, aynı zamanda şüpheli ev sahipleri/kiracıların da raporlanması alanında önemli adımlar atacak.

Haringey Belediyesi Finans ve Sağlık müşaviri Jason Arthur, “Yasayı çiğneyen kişilere yönelik araştırmalarımız her zaman devam ediyor. Yasa dışı ev kiralama ve kiralatma oranları yüzünden her sene eve ve odaya ihtiyacı olan kişilerin önü kapanmakta ve bu ciddi bir soruna yol açmaktadır.” dedi.  Geçtiğimiz yıl Haringey’in 700 bin pound civarında bir zarardan kurtulmasını sağladıklarını belirten Arthur, yasal ve dürüst yollardan ev ve oda kiralamak isteyen vatandaşların haklarını koruma alanında bu yeni kampanya ile büyük bir adım atıldığını belirtti.

Exit mobile version