Site icon Londra Gazete

Londra Polisi alarma geçti

th

Scotland Yard, halka açık etkinliklerde meydana gelebilecek olası çete savaşlarına karşı alarma geçti.

Mark Duggan polis kurşununa hedef olmuştu.

Beş yıl önce siyahi genç Mark Duggan’ın polis ateşi sonrası ölmesini takiben Tottenham’da başlayan ve ülke çapında yayılan olayların beşinci yıldönümü olan 6 Ağustos’ta yaşanabilecek yeni olaylar için Londra polisi tedbirlerini arttırmaya başladı. Tottenham Adalet ve Mark Duggan Haklar Komitesi tarafından düzenlenen anma yürüyüşünün Tottenham Polis Merkezi önünde sona erecek eylem için polis alarm durumuna geçti.

Yine Ağustos ayı sonundaki Nottingham Hill Karnavalı süresince çete savaşlarının meydana gelmesi ihtimali de polisi korkutuyor.

 

Bu paralelde geçtiğimiz Cuma günü erken saatlerde Ladbroke Grove’da 11 kişi çeşitli ebattaki silahlarla yakalanarak gözaltına alındı. Geçen hafta içinde de Hyde Park, Stamford Hill ve Güney Londra’da Burgess Park’ta gençler arasında yaşanan olaylar da polisi harekete geçirdi. Hyde Park’ta 4.000 gencin katıldığı etkinlikte yaşanan olaylar, Marble Arch’daki McDonald’ın adeta yağmalanması ve yaşları 15-18 olan beş kız, üç erkeğin tutuklanması ile sonuçlanan olaylar da polisi alarma geçiren etkenler oldu. Olaylarda beş polis memuru yaralanırken, Burgess Park’taki olaylarda da iki genç bıçaklanmıştı.

Bu hafta sonu için de polisteki tüm izinler iptal edilirken, dört gün boyunca ekstra polislerle devriye sayıları arttırıldı.

Exit mobile version