Site icon Londra Gazete

Brexit karşıtı binlerce eylemci biraraya geldi

5777c770c03c0e0db8871d75

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalmasını isteyen eylemciler, ellerinde Avrupa Birliği’nde kalınmasını istedikleri yönünde “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalmasını istiyoruz ” , ” Sev nefret etme” , “Başbakan Cameron ne yaptın?”, ” Birleşik Krallık Birleşik Avrupa”, Avrupa’yı çok seviyoruz” yazılı dövizler taşıdılar.

Londra’da ünlü Hyde Park’ta bir araya gelen binlerce “Brexit” karşıtı buradan Parlamento önüne yürüyerek referandum sonucunu protesto etti.

Gösteriye hamile kadınlar, çocuklar ve yaşlıların da katıldığı gözlendi. Bugün gerçekleştirilen protestonun bugüne kadar düzenlenen referandum karşıtı en büyük katılımlı gösteri olduğu ifade edildi.

Birleşik Krallık ‘ta geçen hafta yapılan referandum sonucunda, Avrupa Birliği’nden ayrılık kararı çıkmış “Brexit” referandumu, yüzde 52 oy oranını elde eden ayrılıkçıların zaferiyle sonuçlanmıştı.

Komedyen Mark Thomas, gösteride yaptığı konuşmada referandum kampanyası boyunca yüksek oranda yanlış bilgi paylaşıldığını ve insanların yanıltıldığını savundu.

Bazı göstericiler de, protestolar sayesinde milletvekillerine, İngiliz halkının aslında AB’den ayrılmadığı mesajını vermeyi amaçladıklarını söyledi.

(BBC Türkçe, hürriyet)

Exit mobile version