Site icon Londra Gazete

Barnsley okullarının yaz tatilleri kısaltıldı

Barnsley

Yorkshire bölgesinde bulunan Barnsley alanındaki okullarda belediye kararıyla alınan son karar, okullarının yaz tatillerinde kısaltmaya yönelik oldu. Birçok öğrenci, öğretmen ve veli durumdan şikayetçi durumda.

Güney Yorkshire’e bağlı 2017-18 yaz sezonu için açıkladığı tatil planında, yaz tatilini kısalttığını belirtti. Kısaltmayı Ekim’de daha uzun bir yarı yıl tatili koyarak dengelediğini belirten Barnsley Belediyesi’ne tepkiler yağmaya başladı. Bölgede bulunan Horizon College müdürü Nick Bowen, durumun işe alım ve iyi elemanların çalışma gün müsaitliği konusunda sıkıntılara yol açabileceğini belirtti.

“DÜŞÜNÜLMEDEN ALINMIŞ BİR KARAR”

Barnsley Belediyesi’nin aldığı karara göre, 2018 yazında okullar 31 Temmuz’da kapanacak. Bu sene, okulun son günü 20 Temmuz olarak belirlendi. 78 ilkokula sahip Barnsley’nin yeni akademik takvimlerini eleştiren Horizon College yetkilisi Bowen, “Bazı akademi sıfatında olan okullar bu kurala uymayacaklarını belirttiler, bu ciddi dengesizlik yaratacaktır” dedi. Öğretmenler Birliği’nden Simon Murch, karara yönelik yaptığı açıklamada “düşünülmeden alınmış bir karar” dedi.

Gelen tepkilere karşılık olarak belediyeden yapılan açıklamada kararın alınma sürecinde veliler ve öğretmenlere danışıldığı belirtildi. BBC Look North’un Facebook haberine yorum yapan velilerden biri “Çocuklarımla yazı nasıl değerlendireceğime karar veremezsiniz – tüm yazı çocuklarımla başka bir yerde tatilde geçirmek istemem benim hakkım, ellerinizi çekin üzerimizden!” diyerek tepkisini belirtti.

Exit mobile version