Site icon Londra Gazete

Lammy: Mark Duggan’ı ziyarete gitmeyeceğim

Milletvekili David Lammy, Duggan’ı anma törenini anarşist grupların organizasyonu olarak nitelendirdi.

Milletvekili David Lammy, Duggan’ı anma törenini anarşist grupların organizasyonu olarak nitelendirdi.

Tottenham milletvekili David Lammy Mark Duggan’ın yakınlarının planladaığı anma törenine katlmayacağını açıkladı.

Duggan’ın öldürülmesi konusunda polisin aklandığı karardan sonra düzenlenen törene katılmamasına gerekçe olarak ise anarşist gruplarla aynı platformu paylaşmak istemediğini öne sürdü.

Çıktığı bir televizyon programında konuşan Milletvekili Lammy emek sarf etmiş jüri üyelerinin onca çabadan sonra verdikleri karara saygı guyacağını sölyleyen Lammy, kurbanın ailesine yeterince yardım yağıtüını da ekledi. “Duggan ailesine çok yardım yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Fakat anarşist gruplara, mahkeme kararına saygı duymayanlarla aynı platforma gitmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

ANARŞİST GRUPLARLA OLAMAM

Duggan ailesinin cumartesi günü yapılmış olan törenin barışçıl geçmesini istemesine rağmen, polis gözetimi altında ölenler için yapılmış bir protestoya dönüştü. Demiryolları Sendikası, Denizcilik ve Ulaşım işçileri gibi birçok sendikanın temsilcisi de törende bulunuyordu.

Tootnham’da ulunan bir insan hakları aktivisti Staffor Scott Polis istasyonu önünde yaptığı konuşması sırasında milletvekili Lammy’nin törende bulunmadığına dikkat çekerek kınamıştı. Buna cevaben Lammy de, “Yasal bir süreç söz konusu. Halen devam eden bir Bağımsız Polis Şikayetleri Komisyonu var. Benim bu tür organizasyonlara baskı kurmam gerekiyor. Fakat her zaman da söylediğim gibi anarşist ve radikal gruplarla aynı platformu paylaşmayacağım” sözlerini kullandı.

Ayrıca davanın konusununun kökeninde polislerin Londra’lı olmadığı, ülkenin başka yerlerinden geldiğini iddia etmesiyle açıklamasını sonlandırdı.

Exit mobile version