Site icon Londra Gazete

İki yolcu “teröriste benzediği” için uçuş ertelendi

MONARCH-1

 

Uçuşa dakikalar kala iki erkek, dış görünüşleri üzerine diğer yolculardan gelen şikâyetler doğrultusunda uçaktan dışarı alındı.

Birmingham Mail’de yer alan habere göre, “Teröriste benzedikleri” sebebiyle uçaktan dışarı alınan iki yolcu, medyada İngiltere genelinde gittikçe hâkimiyeti güçlenen ırkçılık söylemini gündeme getirdi. 18 Mayıs 2016 sabahı gerçekleşen olayda bir görgü tanığı “Irkçılığın üzücü gerçekliği diye bir şey var bu ülkede maalesef” dedi. Irkçılık söylemini savunan yolcuların yanı sıra durumu “bu bir çılgınlık” şeklinde de yorumlarken, şikâyetlerini “Sadece uçuşumuzun ertelenmesi değil, sadece dış görünüşleri sebebiyle uçaktan dışarı ifadeleri alınması için çıkartılan insanları görmek günümüzün ırkçı yaklaşımının derecesini gösterdi” şeklinde belirttiler.

Durumun yaşandığı Monarch Havayolları ise, yaptığı açıklamada “Monarch olarak bugün iki yolcumuzun kendi istekleri üzerine uçaktan ayrıldıkları doğrudur” diyerek durumun, yolcuların kendi istekleri doğrultusunda doğduğunu belirtti.

 

Exit mobile version