Site icon Londra Gazete

Ordunun imamından çarpıcı açıklamalar

ordu imam 2 web

İngiliz ordusunun ilk imamı Asım Hafız Müslüman olmanın İngiltere için savaşmaya engel olmayacağını açıkladı. Savunma Bakanlığının dini danışmanı İmam Asim Hafız, İslamiyet’in insanları evlerini ve vatanlarını korumayı yücelttiğini vurguladı.

Açıklama son zamanlarda, özellikle ordu mensubu Lee Rigby’nin ölümüyle tetiklenen tartışmalarla, kamuda Müslümanlar ve İngiliz ordusu arasında temelde çıkar farklılıkları olduğu algısı yayılmaya başladığı bir döneme denk geldi. Savunma Bakanlığı tarafından 2005 yılında orduya atanan ilk iki imamdan biri olan Hafız, Afganistan’daki savaş hakkında da Müslümanlar arasında yanlış bir algının yayıldığını, operasyonların İslamiyet’e karşı yürütülen bir savaş olmadığını savundu. Hafız, “İngiliz ordusu Afganistan’ı ve Afganları korumaya çalışıyor. Bir din veya kültüre karşı savaşmıyor” ifadesini kullandı.

“Bir Müslümanın İngiliz ordusuna katılması onun ruhunu veya inancını kaybettiği anlamına gelmiyor. Orduda inancı çok güçlü olan birçok Müslüman askerle tanıştım” diyen Hafız, kendisinin onlara inançlarını en iyi şekilde nasıl yaşayabilecekleri, ibadetlerini nasıl uygulayabilecekleri konusunda danışmanlık yaptığını kaydetti.

Exit mobile version