Site icon Londra Gazete

Londra’nın yeni Başkanı Sadiq Khan

aaa

İki gündür heyecanın doruklara çıktığı Londra Belediye Başkanlığı seçiminde resmi olmayan rakamlara göre İşçi Partisinin Müslüman adayı Sadiq Khan başkentin yeni başkanı oldu.

Oyların tamamının tarandığı ve sayıldığı resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İşçi Partisinin adayı Sadıq Khan %44’lük oy oranı ile en büyük rakibi Muhafazakar Parti adayı Zac Goldsmith’e %9’luk fark atarak Londra’nın yeni Belediye Başkanı oldu. Telegraph gazetesinin ilgili haberine göre İşçi Partisi adayı Sadiq Khan %44, Muhafazakar Parti adayı Zac Goldsmith %35, Yeşil Parti adayı Sian Berry %6, Liberal Demokrat Parti adayı Caroline Pidgeon %5, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) adayı Peter Whittle %4 ve diğer adaylar ise şimdiye kadar sayılan oyların %6’sını aldı.

Londralıların merakla beklediği seçim sonuçlarını anlık olarak paylaşan www.londonelects.org.uk sitesinin verilerine göre ise Londra’daki seçim bölgelerinin tamamında oylar açılarak sayılmış ve bölgelere göre birinci partiler belirlenmiş durumda.

 

Exit mobile version