Site icon Londra Gazete

Zac Goldsmith, Türklerin oyunu istiyor

zac-goldsmidawdth

Yaklaşan Londra Belediye Başkanı seçimleri çerçevesinde, Muhafazakar Parti’den (Conservative Party) aday Zac Goldsmith, Türklerin oyunu istediğine dair bir çağrıda bulundu. Türkçe konuşan toplumların Londra kültüründeki önemine değinen Goldsmith, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkçe konuşan toplumlar Londra’da hep girişken ve enerjik olmuştur. Küçük ve orta boylu işletmelerin dağılımında büyük rol oynayan Türk dükkanlarının, seçilirsem daha iyi şartlar altında işlemesine özen göstereceğim. Öncelikle park problemlerini ortadan kaldıracak, özel finanse yöntemleriyle daha çok bedava park yeri açacak böylece işletmelerin daha iyi çalışmasına özen göstereceğim.

Ayrıca, biliyorum ki, okul bölgelerine ulaşım da Türkçe konuşan toplumlar için problem olabiliyor, yeni okulların yapımı ve ulaşımı konusunda titiz olacağım. Geçtiğimiz haftalarda, Türkçe eğitiminin GCSE ve A Level’larda devam etmesi için Londra’nın Türkçe konuşan toplum merkezleriyle çalıştım, Türkçe eğitiminin devam etmesi eğitimi alan gençler için hem kültürlerini bir koruma şansı oldu, hem de ileride kültürel ve iş zenginliğimize bir yatırım oldu.

Gelişen ve güçlenen Türkiye ekonomisine hep ihtiyacımız olacaktır, bu neden burada, Londra’daki Türkçe konuşan toplumlar her zaman iki ülke arasındaki köprü olmuştur.

Belediye Başkanı olursam, tüm Londralılara daha iyi ev bulma ve housing imkanları, trafik sorununu kaldırma, temiz hava imkanları ve daha iyi ulaşım sözü veriyorum”.

Exit mobile version