Site icon Londra Gazete

Oylamaya haftalar kala İngiltere ve Avrupa arasında gerginlik

 uk-eu-doors-web

Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nde kalıp kalmama üzerine alacağı kararı belirleyecek büyük oylamadan sadece birkaç hafta önce, Avrupa Komisyonu, İngiltere’yi Avrupa’dan gelen TIR’lara uyguladığı eşitsizlikler sebebiyle dava edeceğini açıkladı.

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın baş yardımcısı Martin Selmayr, İngiltere sahalarında iş için ulaşım yapan Avrupa’dan gelen TIR ve kamyonların gereksiz cezalara çarptırılmasının Avrupa Birliği kurallarına ve yasalarına uymadığını, Birleşik Krallık ile Avrupa’nın farklılıklarının gittikçe düşündürücü olduğunu açıkladı.

 Legal prosedürlere başvurulacağını açıklanan Avrupa Komisyonu, bu hareketiyle birçok kararsız oy sahibini ülkenin Avrupa Birliği’nden çıkmasına yönelik oy verebileceği yönünde etkileyebilir. Alman gazetesi Der Spiegel “Avrupa Birliği’nin şu durumda Birleşik Krallık üzerinde yasal değişim isteği uygulamasından daha çok David Cameron ve partisini kızdıracak bir hareketi olamazdı” dedi.

Exit mobile version