Site icon Londra Gazete

Küçük Madeleine’nin dosyası kapanıyor

 

Küçük Madeline, dokuz yıldan beri aranıyor.

İngiliz çift Kate ve Gerry McCanns’in , 3 Mayıs 2007 günü  tatil yaparken, kaldıkları Portekiz’deki tatil evindeki odasından kaybolan ve o tarihte üç yaşında bulunan kızları Madeleine McCanns ile ilgili soruşturmanın birkaç hafta sonra sonlandırılacağı açıklandı.

Scotland Yard’ın şefi Sir Bernard Hogan-Howe, LBC televizyonuna yaptığı açıklamada 9 yıldan beri İngiltere, Portekiz ve diğer ülkelerde yapılan araştırmalara rağmen küçük kızın izine rastlanılamadığını söyledi. McCanns’ı bulabilmek için bugüne dek İçişleri Bakanlığı tarafından açılan fon hesabından 95 bin pound harcama yapıldığını, 30 polis görevlisinin çalıştığına dikkat çeken Sir Hogan-Howe, “Bu korkunç olay için herkes küçük kızın yaşadığını veya kötü tarafı öldüğünü bilmek istiyor” dedi.

Kate ve Gerry McCanns

Scotland Yard şefi, Portekiz’de 2011’de İngiliz aileleri hedefleyen bir seks suçlusunun olduğu yolundaki bilgilerin, Madeleine McCanns’in bulunması konusunda kendilerini umutlandırdığı ancak bundan sonuç çıkmadığını vurguladı. Sir Bernard Hogan-Howe, soruşturmanın önümüzdeki haftalarda sonlandırılacağını ifade etti.

Bu arada olayı soruşturan ekibin Başkanı Dedektif Başkomiser Mick Duthie, geçen hafta yaptığı açıklamada, iyimser olduğunu belirterek, “Madeleine’in hayatta olduğuna dair umutlarımız hep vardır ve onu bulabileceğimizi umuyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version