Site icon Londra Gazete

Lewisham’da, Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulundu

 

Lee High Road, Lewisham.

Güney Londra’nın Lewisham bölgesinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bomba bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü bir şantiyede işçiler tarafından bulunan bomba, ordunun da yardımıyla kaldırıldı. Boone Street’te 9.14 sularında çağrılan polis ve sağlık ekipleri çevreyi boşaltarak, geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir ilkokul, evler ve dükkanlar boşaltıldı.

Lee High Road üzerindeki dükkanlar da boşaltılırken, bölge kordon altına altına alındı. Lokal işyeri sahiplerinden Martin Turner, bombanın bir benzin istasyonu arkasındaki inşatta çalışan işçiler tarafından bulunduğunu söyledi. Lewisham Polis Komutanı  Başkomiser Kate Haplin, bombanın bölgeye potansiyel risk altında tuttuğunu belirtti. Haplin, halkın güvenliğinin herşeyden önemli olduğunu belirterek, bu konuda tüm tedbileri aldıklarını, kendilerine yardımcı olan bölge yaşayanlarına da teşekkür etti.

Bu arada polisin temasa geçtiği ordunun bomba ekibi, aynı gün öğleden sonra çalışmaya başladı. Bomba, bölgeden alınarak uzaklaştırıldı.

İkinci Dünya Savaşı’nda Alman uçaklarının Londra’yı bombaladığı günlerden kalma bombalara önceki yıllarda da zaman zaman rastlanmıştı.

Exit mobile version