Site icon Londra Gazete

Polis 1 ayda 13 bin sürücüye ceza kesti

polis trafik bisiklet

25 Kasım’dan bu yana kent genelindeki 166 noktada trafik kontrolleri yapan Londra polisi toplam 13 bin 818 sürücü ve bisikletliye ceza kesti.

Polisten yapılan açıklamada bir aydan fazla süren ve Noel ile yılbaşı öncesi yoğunlaştırılan denetimlerde binlerce araç sahibi de yol güvenliği konusunda uyarıldı. Özellikle kavşaklarda ve yoğun trafik saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerin 3 Ocak olan bitiş tarihi ise bu hafta sonuna kadar uzatıldı.

Operasyonlar Kaım ayında iki hafta içerisinde 6 bisiklet sürücüsünün geçirdikleri kazalarda yaşamlarını yitirmeleri üzerine başlatılmıştı. Motorlu araç sahiplerinin yol güvenliği konusunda uyarıldığı denetimlere binlerce polis ve toplum görevlisi katıldı.

Öte yandan denetimlerde ceza kesilen sürücülerin 4 bin 85’inin bisikletliler olduğu kaydedildi. Polisin verdiği bilgiye göre bisiklet sürücüleri en çok kırmızı ışıkta geçmek, kaldırım işgali ve arızalı sinyalleri nedeni ile ceza aldılar.

Operasyonlarda ayrıca taciz, tehlikeli araç kullanımı ve alkollü trafiğe çıkma gibi kusurları tespit edilen 209 kişi tutuklandı.

Exit mobile version