Site icon Londra Gazete

Kız arkadaşının pasaportuyla tatile gitti

Josh Reed, kendisinin ve kız arkadaşının pasaportlarıyla.

Josh Reed, kendisinin ve kız arkadaşının pasaportlarıyla.

Bir gece kulübünde güvenlik elemanı olarak çalışan Josh Reed (21), kız arkadaşının pasaportuyla gümrükten geçerek Almanya’ya gitti.

Josh Reed ve yedi aylık hamile olan kız arkadaşı Sophie Watkins’le.

Maç izlemek ve tatil yapmak üzere geçtiğimiz Perşembe günü Rynair ile Almanya’ya uçan Josh Reed, yanına yanlışlıkla kız arkadaşının pasaportunu aldığını gördü. Kontrol esnasında gösterdiği bu pasaport için görevliden herhangi bir itiraz gelmeyince uçağına binip, Dortmund’a giden Reed, dönüşte sürücü belgesini kullanarak İngiltere’ye giriş yaptı. Bu arada kız arkadaşı da pasaportunu kargoyla Almanya’ya yolladı.

Sakallı, sarışın, kısa saçlı ve 1.90 cm boyunda olan Reed, esmer ve 1.60 cm kadar boyu olan,  kız arkadaşı Sophie Watkins’in pasaportunu aldığını Stansted Havaalanı’ndaki kontrol sırasında fark ettiğini söyledi. Josh Reed, “Kontrolü yapan bayan görevli gösterdiğim pasaport için bir şey söylemeyince uçağa bindim. Kız arkadaşımla soyadlarım da değişik. Demek ki insanlar havaalanından sahte pasaportla da kolayca geçiş yapabilir” dedi.

Milton Keynes’te hesap uzmanı olarak çalışan Spohie Watkins ise “Havaalanından giriş ve çıkışların böyle kolay olduğunu düşünemezdim. Aslında bu olay gerçekten endişe verici bir şey” şeklinde konuştu.

Rynair tarafından yapılan açıklamada, yaşananın başarısız bir kontrol uygulaması olduğu belirtilirken, bu tür başka olayın tekrarlanmaması için gerekli  önlemin alınacağı vurgulandı.

 

Exit mobile version