Site icon Londra Gazete

Londra’da trafiği rahatlatacak iki büyük tünel projesi

londra-tunel-haritasi

Londra Belediye Başkanlığı, başkentin trafik yükünü azaltmak için iki büyük tünelin yapılacağını duyurdu.

Belediye yetkilileri tarafından yapılan duyuruya göre tüneller Londra’nın trafik yükünü ortalama %20 oranında azaltacağı öngörülüyor. Yapılacak iki büyük tünelin, Londra’nın altından (boylu boyunca) geçeceği ve projenin 2030 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

İLK TÜNEL KUZEY LONDRA’YA

The Northern Cross City koridoru adı ile yapılacak olan ilk tünel Batı Londra A40’da bulunan Park Royal’dan başlayarak, A12 Hackney Wick’e kadar gitmesi düşünülüyor. Otoyol ücretleri ile hizmet vereceği belirtilen tünellerin ikincisi ise A4 Chiswick’dan A13 Brixton’a kadar uzanacak.

LONDRA’NIN NÜFUSU 10 MİLYON OLACAK

Londra Belediye Başkanı Borish Johnson tarafından yapılan açıklamada, Merkez Londra’daki trafik sıkışıklığının 2030 yılında %60’lara kadar çıkacağı ve mevcut nüfus sayısının ise 8.6 milyondan 10 milyona çıkacağı vurgulandı. Johnson, Londra’nın çok hızlı geliştiğinin altını çizerek; “Yaptığımız bu proje ile Londra’nın ulaşım ve artan nüfusuna çözüm olacağız. Uzun soluklu çözümler bularak, çevreye de sahip çıkarak hayatı kolaylaştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version